Thursday, July 5, 2012

Makna Tersirat Disebalik Kata-Kata Lelaki


1) boyz kata : " nanti I telefon you yer . . "
tanggapan gurl : sudah tentu dia akan call nanti .
makna sebenar : brkemungkinan besar kita tak akan dapat panggilan dari si dia . terutamanya bila dia brsama dgn rakan-rakan

2) boyz kata : " you nie mmg cantiklah sayang "
tanggapan gurl : brhasil tampil dengan cantik di hadapannya (:
makna sebenar : si dia mmg suka dengan penampilan kita yg kelihatan menarik dan brbeza dari sbelumnya .

3) boyz kata : " i love you so much "
tanggapan gurl : pastinya si dia tidak mahu kehilangan kita
makna sebenar : bukan si dia saja yg perlu menyayangi kita , tapi kita juga harus sayang kepada nya

4) boyz kata : " dah banyak kali I try call you , tapi tak dapat dapat jer "
tanggapan gurl : tetap brusaha walaupun brkali kali mncuba
makna sebenar : sebenarnya dia lupe nak hubungi kita . hmm hampehh :(

5) boyz kata : " I mengaku yg sume nye salah I , sorry oke "
tanggapan gurl : si dia tidak akan mngulangi kesilapannya lagy
makna sebenar : malas untuk brdebat panjang dgn kita . so , si dia act ambil jalan mudah untuk segra mnyelesaikannya

6) boyz kata : " percayalah , I memang dah lupakan dia dalam hidup I sekarang nie "
tanggapan gurl : sudah tentu ex-GF dia tidak lagy bertakhta di hatinya kini
makna sebenar : memang sudah tiada perasaan , tapi tak salah kalau nak terus brkawan kan ? * ta bolee , jeles laa nnty , HAHA

7) boyz kata : " you nak tahu , I da bosan dengan you sekarang nie ! "
tanggapan gurl : hmm , pastinya si dia mintak putus :( 
makna sebenar : mungkin juga si dia perlukan lebih masa untuk brsama-sama temanteman yg lain

8)  boyz kata : " semalam ada org sms I ajak brkenalan "
tanggapan gurl : tentu sekadar ingin brkenalan sahaja * dalam hati panas jeh , HAHA
makna sebenar : ingin tahu sama ada kita cemburu atau sebaliknya .

9)boyz kata : " I tengok sekarang ni you da kurus lahh "
tanggapan gurl : yess , finally brjaya menurunkan berat badan
makna sebenar : kalau bole , biarkan lahh beray kita tu terus mcm nie jeh

No comments: