Friday, April 4, 2014

Naik Pangkat ??

Assalamualaikum ..

rindu nya nak menulis .. lama tak singgah sini untuk menulis .. sejak akhir2 ni busy sikit .. itu nak kena buat .. ini nak kena buat .. alhamdulillah .. walaupun langkah yang agak lambat , tapi insyaallah tersusun dengan baik .. sejak akhir2 ni rasa tertekan sikit .. sebab boss tanya bila nak habis study .. sebab nya dia nak naikkan aku pangkat jadi Asst. Manager .. huhhhh ??? biaq benarrrr .. degree aku tak habis lagi ni .. hehe .. katanya dorang dah list kan nama2 orang study ni untuk upgrade lepas habis study .. sabar ye .. aku lagi 2 tahun lagi nak habis .. jangan buat aku tertekan nak habis kan study .. huhu.. suami selalu menyakat , " orang berlumba2 nak habis study sebab nak habis exec , ayang rasa tertekan pulak dapat tawaran exec " .. haha .. bukan tertekan apa , tapi sebab niat aku belajar bukan sebab beriya nak naik exec pun .. tapi aku belajar sebab memang tu lah impian aku nak ada degree ... bila orang desak2 pasal study ni , tu yang buat aku sedikit tertekan .. huhu .. walau perit dan sakit pun , insyaallah aku teruskan .. huhuhu .. so aku tahu , insyaallah ada rezeki lain yang lebih baik untuk aku nanti .. Allah lebih tahu kan .. apa nak kisah , takkan lah nak tunggu aku habis study baru team aku ada boss kan .. so insyaallah kali ni rezeki orang lain .. dan aku sabar sehingga tiba masanya .. insyaallah bila tiba masa nya , aku yakin Allah akan beri rezeki yang lebih baik untuk aku .. Allah kan Maha Pemberi Rezeki .. ^_^

sebab dah beberapa bulan ni team aku tak de boss , so memang pandai2 sendiri je .. dengan kerja yang bertambah .. aku rekemen nama kawan baik aku masa study dulu untuk join team aku .. kebetulan memang nak tambah staff .. harap2 ada rezeki kawan aku ni .. kesian dia .. lama sangat keje kat tm point .. dah ada anak , lagi tinggi belanja .. lagipun dah lama dia tanya aku , intai2 peluang .. so mungkin ni peluang dan rezeki dia .. ^_^

Alhamdulillah .. urusan beli rumah hampir selesai .. deposit sudah !! lawyer sudah !! kelulusan bank sudah !! sedikit lagi langkah kami .. rezeki tahun pertama kawin .. walau perit sikit masa nak uruskan pembelian rumah ni , tapi alhamdulillah tetap diteruskan .. walau bukan dapat kehidupan mewah , aku rasa ia dah cukup pada aku dan suami .. besederhana .. tak usah lah kita bekejar nak kereta mewah , motor mewah , rumah mewah .. cukup keperluan sudahlah .. semoga Allah permudahkan segala impian kami .. perjalanan kami masih jauh .. banyak lagi yang perlu diuruskan .. semoga Allah memberkati dan merahmati perjalanan kami ini .. amin ..  ^_^